8 Nisan 2014 Salı

SportAccord Uluslararası Kongresi Antalya Belek'te başladı


Uluslararası spor dünyasının önde gelen tüm kuruluşları ve liderleri bir araya geldiği dünyanın en büyük organizasyonu olan "SportAccord Uluslararası Kongresi", Antalya Belek'te başladı.


11 Nisan tarihine kadar sürecek kongreye Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları'nda yer alan tüm sporların uluslararası federasyonlarının başkanları ile genel sekreterleri, Yaz Olimpik Sporları Uluslararası Federasyonlar Birliği (ASOIF), Kış Olimpik Sporları Uluslararası Federasyonlar Birliği (AIOWF), IOC tarafından tanınan Olimpik olmayan uluslararası spor federasyonları başkanları, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları ile Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın organizasyon komiteleri, ‘World Games’ organizasyonu genel kurulu üyeleri, önemli uluslararası spor etkinliklerine aday ülkeler ve şehirlerin temsilcileri, televizyon yayın hakları sahipleri, sponsorlar ve medyadan oluşan yaklaşık 2 bine aşkın delege katılıyor.


"SPORTACCORD ÜLKEYİ TANITIM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

SportAccord Uluslararası Kongresi'nin ülkeyi tanıtım açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Türkiye Milli Olimpiyat Komite (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "SportAccord, Türk sporunu Türk spor alt yapısını Türkiye'nin spor ve sporcu potansiyelini tanıtma açısından iyi bir fırsat. Ülkemizde spora önem verildiğini, genç potansiyel bir nüfusa sahip olduğumuzu, bu kitleye spor yaptırma ihtiyacımız olduğunu düşünecek olursak SportAccord dünyanın bütün spor liderlerini buraya toplayan bir organizasyon olarak bizi kısaca tanıtma açısından önemli bir fırsat olarak düşünüyorum. Bütün dünyadan katılımcılar var. 17 bin -18 bin katılımcının bulunduğu convertion. Yani işin hem toplantılar bölümü var hem de genel kurullar boyutu var. Spora hizmet veren kuruluşların, firmaların katılımlarıyla gerçekleşen sergi boyutu var. Paneller ve tartışma programları var. Dolu dolu bir etkinlik diyebiliriz" dedi.

Daha Fazla Bilgi İçin: 




0 yorum:

Yorum Gönder