14 Nisan 2014 Pazartesi

Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi


Antalya City Blog bölgemizi gezip, fotoğraflayıp tanıtmaya devam ediyor. Sizler için Isparta'da Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi'ni ziyaret ettik.


Isparta halıcılığı eski bir tarihe sahiptir. 12. yüzyıldan itibaren çok önemli Türkmen nüfusunu barındıran Isparta ve çevresinde, meşhur Türkmen halılarını dokuyarak, komşu ülkelere ihraç edebilen eski bir ticari dokuma geleneği bulunmaktadır.  


Prof Dr Turan Yazgan Etnografya Müzesi 2013 yılında Isparta Belediyesi tarafından açıldı. Müze 12 katlı bir kuleden oluşmaktadır. Müzenin son katta bir seyir terası bulunmaktadır.Terasından Isparta'yı seyretmek muhteşem bir duygu.


Müzede 3000 geleneksel halı ve kilim vardır. Bu da burayı Türkiye'nin en büyük müzesi halı ve kilim müzesi yapmaktadır. Ayrıca bu müzede geleneksel halı dokuma tezgahı, at arabası ve yüzlerce antika bulabilirsiniz.

Adını Fransız fizikçi Léon Foucault'dan alan, ilk defa deneysel olarak Dünya'nın kendi ekseni çevresinde döndüğünü kanıtlayan sarkaç düzeneği de müzede mevcuttur.


Müzeye nasıl gidilir?

Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi Isparta'da Doğancı Mahallesinde Gökçay Mesireliği girişindedir.. Gökçay'a giden şehiriçi otobüsleri kullanarak kolayca gidebilirsiniz. GÜZERGAH NO:15 DERE MAHALLESİ , VATAN MAHALLESİ otobüsüne binmelisiniz.

Hareket Saatleri:

Hafta İçi 06:30 Başlar, 20:00 Kadar Her Yarım Saatte Devam Eder. 

Cumartesi 07:00 , Pazar 07:30 Başlar.



Müze Ücreti Ne Kadar?

Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi girişi ücretsizdir.

Prof. Dr. Turan Yazgan Kimdir?

Tanımayanlar merak etmiştir, Prof. Dr. Turan Yazgan Kimdir? Prof. Dr. Turan Yazgan İktisat alanında değerli bir akademisyen ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanıdır (22 Kasım 2012 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir). Peki, neden Turan Yazgan'ın adı bu müzeye verilmiştir? Turan Yazgan Isparta'nın Eğirdir ilçesinde doğmuş ve Türk Dünyası ile ilgili bir çok önemli çalışmalarda bulunmuş, Isparta'nın yetiştirdiği değerli insanların başında gelir.

İşte Sizin İçin Müzeden Çektiğimiz Diğer Fotoğraflar:




























0 yorum:

Yorum Gönder