3 Nisan 2014 Perşembe

Yazılı Kanyon Tabiat Parkı


Antalya City Blog bölgemizi gezip, fotoğraflayıp tanıtmaya devam ediyor. Sizler için Yazılı Kanyon Tabiat Park'ı ziyaret ettik.

Öncelikle Yazılı Kanyon Tabiat Parkı hakkında kısa bilgi verelim: Yazılı Kanyon Batı Akdeniz Bölgesinde, Isparta İli, Sütçüler İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Park 05.09.1989 tarihinde açılmış ve yaklaşık 600 hektar alanı kaplamaktadır. Isparta İline 80 km. Antalya iline 130 km. mesafededir. 


Kaynak tesisi açısından bakılacak olursa eşsiz bitki örtüsü, yaban hayatı çeşitliliği ve eşsiz manzara güzelliği bölgenin kaynak değerleri oluşturur. Sahada adını Tabiat Parkına veren, henüz araştırması yapılmamış arkeolojik değeri olan bir yazıt bulunmaktadır.


Yazılı Kanyon Tabiat Parkında Ne Yapılır?

Zengin Bitki Örtüsünü ve tarihi eserleri inceleyebilir, Göksu nehrinin manzarasının keyfini çıkarabilir, rafting yapabilir, kampçılık, doğa yürüyüşü, piknik, fotoğrafçılık gibi hobilerinizi gerçekleştirebilirsiniz, alabalık çiftliklerini gezebilirsiniz.


Yazılı Kanyon Tabiat Parkında Ne Yapılmaz?

Yazılı Kanyon Tabiat Parkında çevreyi kirletmek ve av yapmak yasaktır.  Ancak bölgede bulunan mermer ve taş ocakları çevreye büyük zarar vermektedir. Yazılı Kanyon'a giderken bu durumu üzülerek sizde farkedeceksiniz.



Isparta'ya veya Antalya'ya yolunuz düşerse mutlaka Yazılı Kanyon Tabiat Parkına rayın. Asla pişman olmayacaksınız!!!















0 yorum:

Yorum Gönder