26 Aralık 2013 Perşembe

Antalya City Blog Isparta Süleyman Demirel Havalimanını Ziyaret Etti


Antalya City Blog sadece Antalya değil, Isparta ve Burdur'uda kapsayacak şekilde önemli yerlere ziyaretler gerçekleştirip bilgi edinip bu yerlerin tanıtımını üstlenmeye devam ediyor.

Bugün Isparta Emniyeti Süleyman Demirel Havalimanı Şube Müdürü Sayın Ercan Demir'in konu olarak Süleyman Demirel Havaalanını gezdik.



Isparta Süleyman Demirel Havalimanı (IATA: ISE, ICAO: LTFC) 1997 yılında hizmete girmiştir. Isparta, Burdur il merkezleri ile Keçiborlu, Dinar ilçe merkezlerinin ortasındadır.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı toplam 5400 m²`lik iç ve dış hat ortak kullanımlı 1.500000 yolcu / yıl kapasiteli terminali mevcuttur.

Hava limanında 3000x45 metre boyutunda 120 PCN mukavemetinde bir adet beton pist ve 5 uçak kapasiteli, 220x100 ebadında 120 PCN mukavemetinde beton apron bulunmaktadır. 


Türk Hava Yolları (THY) tarafından haftanın 3 günü Isparta S.D. Havalimanı-İstanbul Atatürk Havalimanı karşılıklı seferleri icra edilmektedir.

Pazartesi - Çarşamba - Cuma Günleri:
İstanbul-Isparta İniş Saati 14:50

Isparta-İstanbul Kalkış Saati 15:30

Not: Uçak saatinden 1 saat önce, Isparta ve Burdur Belediyeleri önünden ücretsiz servis kalkmaktadır.


Havalimanımız çok yoğun bir şekilde farklı okullar tarafından pilotaj egitimi amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca farklı dönemlerde İrandan charter seferleri düzenlemektedir. 

Havaliamanımızda konuçlanmış olan tamir bakım ve boya hangarı (Türk Hava Kurumu & Asal Havacılık ortaklığı) faaliyetlerine devam etmektedir. 

Önümüzdeki 2 yıl içinde Ankara Etimesgut`ta bulunan Kara Havacılık Okulu Isparta`ya taşınması ve havalimanının Askeri sivil ortak kullanımı hedeflenmektedir.

Okurlarımız havalimanındaki kontuarların ve sandalyelerin sağlıksız olduklarını düşündüklerinden dolayı bu ekipmanların değişmelerini istemektedirler.

Isparta Emniyeti Süleyman Demirel Havalimanı Şube Müdürü Ercan Demir
Bizi en güzel şekilde ağırlayan Isparta Emniyeti Süleyman Demirel Havalimanı Şube Müdürü Ercan Demir'e Antalya City Blog ailesi olarak teşekkür ederiz..



0 yorum:

Yorum Gönder