6 Eylül 2013 Cuma

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali


Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1964 yılından bu yana Antalya'da düzenlenen Türkiye'nin en önemli film festivalidir. Festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından her yılın sonbahar mevsiminde Antalya Kültür Merkezi (AKM) ve Cam Piramit’te gerçekleştirilmektedir.


Antalya Altın Portakal Film Festivali, Avrupa ve Asya´nın en köklü film festivallerinden biri, ülkemizin ise en eski ve uzun soluklu film festivalidir. Festival, 2005 yılından bu yana Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali adıyla gerçekleşmekte; festival programı içinde uluslararası yarışma bölümü de yer almaktadır.

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal jürisine Türk sinemasının “Sultan”ı, usta oyuncu Türkan Şoray başkanlık edecek. 1964 yılında gerçekleştirilen Altın Portakal’ın ilk festivalinde Metin Erksan’ın yönettiği “Acı Hayat” filmiyle  “en iyi kadın oyuncu” seçilen Türkan Şoray’ın ‘kadın oyuncu’ dalında 4 Altın Portakalı bulunuyor.

Sinema dünyasındaki en etkileyici müzisyenlerden biri olarak kabul edilen, bestelediği film ve tiyatro müzikleriyle dünya çapında tanınan Yunan besteci ve piyanist Eleni Karaindrou, 50. Altın Portakal’ın Türkan Şoray başkanlığındaki ulusal jürisinde görev yapacak. Çağdaş sinemanın ozanı kabul edilen Teo Angelopulos ile uzun yıllar birlikte çalışan ve Türkiye’de Sonsuzluk ve Bir Gün, Ağlayan Çayır ve Ulis’in Bakışı gibi pek çok filme hazırladığı müziklerle geniş bir hayran kitlesine sahip olan Eleni Karaindrou, Altın Portakal’ın büyük jürisinde yer almanın kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Bu yıl Altın Portakal'ın 2 afişi olacak:

 
Ayrıca Altın Portakal'ın 50 yılı belgeselleşecek. Belgeselin yapımcısı Nebil Özgentürk olacak.

Daha fazla bilgi için: http://www.altinportakal.org.tr 

 

0 yorum:

Yorum Gönder