11 Kasım 2013 Pazartesi

Antalya'nın Nar Pekmezi


Türkiye'de en çok nar üretimi yapılan şehir Antalya'dır. Ayrıca Türkiye dünyanın en çok nar ihracatı yapan ülkelerden biridir. Nar pekmezi nar ekşisi değildir. Tatlı nardan elde edilir.

Nar pekmezi  preslenerek şırası çıkarılan organik nardan elde edilen pekmezin düşük ısı veren odun ateşinde , tencerelerde kaynatılarak elde ediliyor. Güçlü bir antioksidan olan organik nar pekmezi, salatadan kokteyllere kadar değişik tariflerde kullanılabiliyor.

Antalya'nın Bey Narı

Nar pekmezi günlük gereksinim duyulan demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi çok gerekli mineralleri büyük oranda karşılıyor. Hamile ve bebeklerin beslenme düzeni için ideal kabul ediliyor.


Nar Pekmezi Üreticilerini Nerede bulabilirim?

Nar Antalya'nın her köyünde, ilçesinde üretilmektedir. Ancak, nar pekmezini genelde Gazipaşa ilçesinde bulabilirsiniz. Zaten Gazipaşa'nın geleneksel Çekirdeksiz Nar Festivali vardır.


Gazipaşa Antalya'nın 180 km doğusunda, Akdeniz kıyısında Antalya iline bağlı bir ilçedir. Gazipaşa adı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Atatürk tarafından 1923 yılında verilmiştir.



0 yorum:

Yorum Gönder