27 Mart 2015 Cuma

"Rus Turist Yoksa, İranlı Turist var!"


Rus Turist Yoksa, İranlı Turist var! Başlıktan da anlaşılacağı gibi Antalya'da eskiye nazaran Rus turist sayısında düşüş var. Tabii ki bu durumda Rusya'nın halen yaşamakta olduğu ekonomik kriz cok etkili. 

Antalya’ya yılın 2 aylık döneminde Rusya’dan gelenlerin sayısı % 41 düşüşle 36 binden 21 bine geriledi. Ancak yine yazımızın başlığından da anlaşılabileceği gibi İran'dan gelen turist sayısı her gecen gün artmakta. İran pazarı ise geçen yılki yüksek oranlı büyümesine 2 aylık dönemde de devam etti. Pazar % 44 gelişme gösterdi ve yılın 2 aylık döneminde Antalya’ya İran'dan gelenlerin sayısı 150 bini gecti. 


Buradaki şaşırtıcı nokta ise Antalya esnafının bu değişime hemen tepki vermesi idi. Sadece Deepo, Markantalya gibi büyük alışveriş merkezleri değil, çarsı esnafı da dükkanlarındaki Rusça reklamları kaldırıp yerlerine Farsça reklamlar koydular.


Hatta Antalya'daki billboardlar, mağazaların broşürleri bile Farsça oldu. Buna ek olarak Markantalya'da Persian Shopping Fest adında İranlı turistlere yönelik İranlı sanatçıların katılımıyla gerçekleşen alışveriş festivali bile düzenleniyor.


Tabii ki artık Antalya sokaklarında İran plakalı tur otobüslerini, özel arabaları da görmek alışılır hale geldi. Esnafla konu hakkında sohbet ettiğimizde ise, esnafın durumdan memnun olduğu, İranlı turistlerin Rus turistlere oranla daha cok para harcadıklarını söylemekteler


"Rus Turist Yoksa, İranlı Turist var!"



0 yorum:

Yorum Gönder