22 Aralık 2014 Pazartesi

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Temsilcilikleri Antalya'da açıldı

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcilikleri Antalya'da açıldı


Avrupa Birliği Bakanlığı Antalya Temsilciliği, 21 Aralık 2014 Pazar günü Antalya Valiliği yeni hizmet binasında açıldı. Antalya Valiliği yerleşkesinde hizmet veren Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilciliği açılışı ile birlikte gerçekleşen Avrupa Birliği Bakanlığı Antalya Temsilciliğinin açılış töreni, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve diğer üst düzey yetkili ve kurum temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.


Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanmasına yönelik yapılacak çalışmaların yönlendirilmesi, izlenmesi, koordinasyonun sağlanması konularında Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı olarak hizmet verecek Antalya Temsilciliğinin açılışı, AB Bakanlığı'nın 4 Ağustos 2014 tarihli yazısına istinaden 3/6/2011 tarihli ve 634 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. maddesine göre Bakanlar Kurulunca 12/8/2014 tarihinde kararlaştırılmıştı. Sözkonusu temsilcilik, AB müktesebatına yerel düzeyde uyumun sağlanmasına ve mevzuatın doğru ve etkin olarak uygulanabilmesine rehberlik etmek, yerel yönetimlerin Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini destekler nitelikte hareket edebilmesine yol göstermek ve AB’nin bu süreçte sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesine katkı sağlamak amacıyla ihizmet verecek.


Ülkemizin Avrupa Birliğine adaylık sürecinde, Antalya'nın daha yüksek bir profil sergilemesine katkı sağlayacak olan temsilcilik, 2006 yılından beri Antalya'da hizmet vermekte olan Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi ile aynı binada hizmet verecek. Aynı gün açılışı yapılacak Dışişleri Bakanlığı Antalya temsilciği ise aynı yerleşke içerisinde Valilik yeni hizmet binasına 100 m mesafedeki binasında hizmet vermeye devam edecek.

Önümüzdeki yıl Antalya'yı diplomasinin merkezi yapacaklarını ifade eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ve G20 zirvesinin Antalya'da olacağını belirtti.

Kaynak: CEUPA


0 yorum:

Yorum Gönder