2 Haziran 2014 Pazartesi

Türkiye'nin Moldova ve Belarus ile Vize Muafiyeti Anlaşmaları Yürürlüğe Girdi


Türkiye ile Moldova ve Belarus (Beyaz Rusya) arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşmaları, 1 Haziran'da yürürlüğe girdi. Moldova ve Türkiye vatandaşları, pasaport türüne bakılmaksızın karşılıklı olarak 90 gün boyunca vizesiz seyahat gerçekleştirebilecek. Türkiye ile Belarus arasındaki vize muafiyeti anlaşması ise 30 güne kadar vizesiz seyahat gerçekleştirilebilmesini öngörüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili aşağıdaki açıklama yapılmıştır: 
1 Kasım 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan ve her iki ülke vatandaşlarının, pasaport türüne bakılmaksızın karşılıklı olarak 90 günlük vizesiz seyahat gerçekleştirebilmelerini öngören, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moldova Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma”, 1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.


Moldova Bayrağı

Sözkonusu Anlaşma’nın, Türkiye-Moldova işbirliğinin önemli bir simgesi olduğuna ve komşumuz olarak gördüğümüz, tarihten gelen güçlü bağlara sahip olduğumuz Moldova ile ilişkilerimizin siyasi, ekonomik, beşeri ve kültürel boyutlarına da katkıda bulunacağına inanıyoruz.

29 Mart 2013 tarihinde Minsk’te imzalanan ve her iki ülke vatandaşlarının, pasaport türüne bakılmaksızın karşılıklı olarak 30 günlük vizesiz seyahat gerçekleştirebilmelerini öngören, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Belarus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma”, 1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Belarus Bayrağı
Sözkonusu Anlaşma’nın, Türkiye-Belarus ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunacak önemli bir adım olduğu değerlendirilmektedir. Son yıllarda karşılıklı üst düzey ziyaretlerle ivme kazanan siyasi ilişkilerimizin somut bir yansıması olan karşılıklı vize muafiyetinin, Belarus ile ilişkilerimizin ticari, beşeri ve kültürel boyutlarının gelişmesine de katkıda bulunacağına inanıyoruz.


Kaynak: TC. Dış İşleri Bakanlığı




0 yorum:

Yorum Gönder