2 Haziran 2014 Pazartesi

8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali


8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali 01 Haziran 2014 Pazar günü Resmi Açılış Töreni ile açıldı. 



Bu büyülü dünyada sizde yerinizi alın !!!

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali (SANDLAND) devasa boyutlarda yüzlerce kum heykelin sergilendiği, alan genişliği, katılan sanatçı sayısı ve kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer almaktadır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından desteklenen etkinlik Global Design Art Works tarafından düzenlenmektedir. Festival 30 Kasım 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.



Festivalde Neler Var?
  • Kafeterya   
  • Atv Safari
  • Mini Çocuk Parkı
  • Resmi Festival Hediyelik Standı
  • Otantik Hediyelik Standı
  • Kum Kale
  • Her Gece Video Mapping Show

Antalya’nın dünyaca ünlü Lara Sahil Bandı’nda 7 bin metrekare alanda, yaklaşık 10 bin ton nehir kumu kullanılarak, dünyanın birçok ülkesinden katılan profesyonel kum heykel sanatçılarının yaklaşık 3 hafta süren performansları neticesinde yaratılan muhteşem eserler her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Artık gelenekselleşen etkinlik her yıl artan ilgi ve ziyaretçisiyle Antalya ve Türkiye’nin en önemli kültür-sanat etkinlikleri arasına girmiştir. Sanatın en doğal, en muhteşem ve en eğlenceli halini yansıtan bu eşsiz etkinlik her yıl farklı bir temada düzenlenmektedir. 


2014 teması İMPARATORLUKLAR II olarak belirlenen festival aynı zamanda pek çok ilginç aktivite ve etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.


7’den 70’e herkese hitap eden etkinlikte ziyaretçiler özel olarak oluşturulan workshop alanında heykeltıraşlar eşliğinde bu ilginç sanatla tanışıp kendi eserlerini ortaya koyabiliyorlar. Ayrıca Kum Heykel Festivali özel workshop alanlarının yanı sıra atv safari, paramotor paraşüt ve benzeri etkinliklerin yer aldığı festival alanı ziyaretçilere unutamayacakları bir gün geçirebilme fırsatı sunuyor.


Dünyada bu tür bir etkinlikte ilk kez kullanılan led aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan devasa boyuttaki heykeller ve tema çerçevesinde yayınlanan müzik yayınıyla adeta masalsı bir havaya bürünüyor. Her gece merak edenler için heykellerin yapım aşamalarının gösterildiği sinevizyon gösterimi yapılmaktadır.


Daha fazla bilgi için: http://larasandland.com/


0 yorum:

Yorum Gönder