17 Mart 2014 Pazartesi

Bahar'da Antalya'yı Zİyaret Etmek: Tavsİyeler, İp Uçları, Etkİnlİkler


Avrupa'nın diğer bölgelerinde baharda hala hava yağmurlu ve rüzgârlı olmasına rağmen, Antalya'da hava çoktan ısınmaya başladı. İşte bu yüzden Antalya Yaz'a erken başlamak için ideal bir şehirdir. Uzun sahiller boyunca yürüyüp, güneşlenerek, yerel mutfağın kefyine varıp, güneş batarken bir sıcak akşamda sayısız festivallerde eğlenebilirsiniz. 

Peki Bahar aylarında Antalya'da neler yapılır?

Sizin için Bahar aylarında Antalya'da mutlaka katılmanız gerek etkinlikleri sıraladık..

Nevruz Bahar Bayramı (21 Mart) 



Bayramlar fertleri ve toplulukları yakınlaştırarak bütünleştiren ortak kültürel değerlerdir. Türk boyları ve akraba toplulukları yanında Türklerle coğrafi yakınlığı olan diğer topluluklar tarafından da kutlanan Nevruz, Türk soylu halklar tarafından kutlanan en eski bayramlardan biri olup gerçek köklü bir kültür mirasıdır. Her yıl Mart ayının 21-23. günleri Nevruz Bayramı olarak kutlanmaktadır. "Yeni Gün” anlamına da gelen ve 21 Mart tarihiyle baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz, Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bir bahar bayramıdır.


Antalya Uluslararası Koro Festivali



Festivalin 6. yıldönümü olarak, organize komitesi 2014 baskısı için özel bir program yapmıştır. Bu yıl, bu festivali Antalya Devlet Senfoni Orkestrası festival organizasyon komitesi tarafından seçilen korolar ile Ludwig van Beethoven'in "9. Senfoni" büyük bir konser performansı düzenlemeyi planlamaktadır. En az 120 Koro ve 100 profesyonel orkestra müzisyeni sahne alacak. Antalya Uluslararası Koro Festivali 2-6 Nisan tarihleri arasında Antalya'da Antalya Kültür Merkezi AKM'de!

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu


Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" 50. Yılında bisiklet heyecanını Alanya'dan İstanbul'a taşıyacak. Dünya'nın yegane kıtalararası etaplı bisiklet turuna katılacak profesyonel takım ve sporcuların üst düzey mücadelesi 27 Nisan Pazar günü Alanya'da başlayacak.

8 gün boyunca Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca ilerleyecek olan turkuaz rekabet sporcuların İzmir'den uçak ile İstanbul'a transferi ardından 4 Mayıs Pazar günü görkemli finişe ev sahipliği yapacak olan İstanbul etabı ile sona erecek. Toplam mesafesi 1254 km olan TUR 2014 yarış parkurunda bisikletçileri üçüncü ve altıncı etapta iki önemli tırmanış finişi bekliyor. Deniz seviyesine göre 1825 m yükseklikte Elmalı Göğübeli geçidinde bitecek olan 3. etap 50.yıl mücadelesinin en uzun ve en yüksek etabı olarak dikkat çekiyor. TUR 2014'ün en uzun ikinci etabı olan 6.etabın sona ereceği Selçuk tırmanışında ise bisikletçiler son 5 km'de 400 m yükseğe tırmanarak Meryem Ana tepesine ulaşacak. Tırmanış bölümleri bakımından zengin ve sporcuları zorlayacak bir diğer etap ise 1 Mayıs günü koşulacak olan Marmaris-Bodrum (Turgutreis) mücadelesi. 50.yılında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun en uzun üç etabının aynı zamanda en yüksek etaplar olması tırmanış puanları ve genel klasman liderliği bakımından tırmanış ustası bisikletçilere önemli birer fırsat sunacak. Nispeten düz parkurlara sahip diğer beş etap ise sprinterler arasındaki ataklar ile mücadeleyi üst düzeye çıkararak sporculara sprint puanları klasmanı için avantaj sağlayacak. İlk kez 1968 yılında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda finiş etabına ev sahipliği yapan İzmir 2014 yılında bir değişiklik ile gündemde. Son iki yıldır Lozan meydanında sona eren 7.etap finişi 2014 yılında şehrin diğer yakasına Karşıyaka İskelesine taşınacak.


0 yorum:

Yorum Gönder