6 Ocak 2014 Pazartesi

Çam Ağaçları Gölgesinde İnanılmaz Yolculuk


Geçtiğimiz hafta sonu yetenekli yazarımız Mehmet Özkaya bisikleti ile sizin için muhteşem bir yolculuk yaptı. Bu kısa gezi yazarımızın Manavgat Gündoğdu'daki yazlığının önünden başlayıp Aktaş'ta tamamlandı.

Mehmet'in bisikleti
Bildiğiniz gibi, hafta boyunca dört mevsimi yaşayabileceğiniz Akdeniz Bölgesi'nde, gezimiz boyunca havanın güneşli olması sizlere Antalya'nın çam ağaçlarının ve Akdeniz'in güzelliğini göstermek için büyük bir avantaj oldu.


Yöre insanlarının bu yere Aktaş adını vermelerinin nedeni yöredeki nehrin girişinde kocaman beyaz bir taşın olmasından kaynaklanır. Denizden Nehre girişte balıkçıları bu ak taş karşılamaktadır.


Aktaş'ta muhteşem Akdeniz manzarası eşliğinde alkollü ve alkolsüz içecekler içebilir ve yüzebilirsiniz. Yolun iki yanında da keçi gibi çiftlik hayvanları görebilirsiniz. Gündoğdu Köyü'nde ise daha çok yeni yapılar göreceksiniz Ayrıca köyde koyun, inek, tavuk gibi hayvanlara bakabilirsiniz ve seraları ziyaret edebilirsiniz. Bu seralarda, yerel halk sebze ve meyveler üretip, ürettikleri bu ürünleri Manavgat'ın halk pazarlarında satarlar.


Köyün içinde bir okul ve cami bulunmaktadır. Camiyi geçtikten sonra bölgenin ilk Zeytinyağı Fabrikasını göreceksiniz. Bu fabrika yerel bir aile tarafından yönetilmekteydi. Onlar hala bir zeytinyağı işindeler ama artık daha modern bir tesiste üretim yapmaktalar. Fabrikadan bir kavşak göreceksiniz. Eğer Aktaş'a gitmek istiyorsanız kavşaktan sola dönmelisiniz. 


Eğer soldaki yolu takip ettiğiniz  zaman çam ve zeytin ağaçları göreceksiniz. Bu harika ağaçların gölgesinde mola verebilirsiniz. Gündoğdu'nun komşu köyü sizi karşılıyor. Burası deniz kaplumbağalarının (Caretta Caretta) için üretim alanıdır ve çünkü bu köy plajı resmi bir doğal koruma bölgesidir ve bölgeye 'Kısalar' denmektedir. Sahil yolundan tekrar Aktaş'a varabilirsiniz.




MEHMET'İN GEZİSİNDEN DİĞER FOTOĞRAFLAR:
































0 yorum:

Yorum Gönder