9 Ocak 2014 Perşembe

Antalya Avrupa'nın Devre Arası Futbol Kamp Merkezi


Yaz aylarında dünyanın dört bir yanından turisti ağırlayan Antalya’ya yılın ilk üç ayında da dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 1500 futbol takımı kamp için geliyor.

Futbola devre arası verilmesinin ardından Dünya ve Avrupa takımlarının devre arası kampını yapmak üzere ilk tercihi Antalya olmaya devam ediyor. Bu yıl devre arası kampını yapmak üzere Antalya’ya 1400 ile 1500 takımın gelmesi bekleniyor. Antalya bu yıl da takımların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Rusya ve doğu ülkelerinin futbol kulüpleri liglere verilen devre arasında kamp yapmak için yine Antalya’yı seçti.

Antalya, havanın ılıman, futbol sahalarının üst seviyede ve otel imkanlarının iyi olması nedeniyle de yabancı takımların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu yıl yaklaşık olarak 1400-1500 takımı ağırlaması beklenen Antalya’da bütün hazırlıklar tamamlanmış durumda. Kamp için Antalya’yı tercih eden takımlar, yaklaşık olarak 400-500 nitelikli sahada ağırlanacak.

GAL’CHENKO KONTSTANTIN: "HER YIL 4 DEFA ANTALYA’YA GELİYORUZ"

Antalya’ya yılda 4 defa geldiklerini belirten Kazakistan Süper Lig takımlarından Tobol’un İdari Menajeri Gal’chenko Kontstantin, "Kazakistan Süper Ligi 2014 yeni sezon hazırlıklarını Antalya’da sürdürüyoruz. Yeni sezon Mart ayının sonunda başlayacak. Burada üst seviyedeki takımlarla da hazırlık maçı yapma imkanı buluyoruz. Hava durumu gayet güzel. Otel imkanlarının iyi olması ve burada denizin olması bizim tercihimizi etkiledi. Her yıl 4 defa Antalya’ya geliyoruz" dedi.

YUSUF HACISÜLEYMAN: "1400 TAKIM BEKLİYORUZ"

Futbol turizmini Antalya’nın kendi başına ürettiği bir sekment olduğunu ifade eden Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Futbol turizmi Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Devre arasında 1200-1400 arasında futbol takımı geliyor. Bunu sadece ekonomik olarak düşünmemek lazım. Aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Burada para ile ölçülmeyecek kadar reklam yapılıyor" şeklinde konuştu.

"DİĞER ÜLKELER DE KAMPLARIN ÖNEMİNE VARDI"

Hacısüleyman, diğer ülkelerin de futbol turizminin farkına vardığını vurgulayarak, "Diğer ülkeler de bu tür sportif kampların ülkeye tanıtımının farkına vararak, parasal anlamda büyük ödüllü turnuvaları kendi ülkelerine almaya başladı. Biz Antalya olarak o paraları verecek durumda değiliz ama düşünülmesi gereken bir konu. Burada biz de rekabeti kurallarına göre oynamaya devam edeceğiz. Bizi her yönüyle örnek aldılar. Orijinallik bizde. Onlarda kopya var. Bu noktada biz spor turizmini geliştirmek istiyoruz. Spor turizmi, sağlık turizmi kadar önemlidir. İklimin de yardımıyla bütün sportif aktiviteleri ülkemize kazandırabiliriz. Spor turizmi dünya barışı için hizmet ediyor. Kuzeyden, güneyden ülkeler kamp için geliyor. Dünya barışına hizmet eden bir sektör onlarca ülkeden aynı sahalarda birlikte oluyorlar" diye konuştu.

ALİ KIZILDAĞ: "BÜYÜK TAKIMLAR DUBAİ, KATAR VE İSPANYA GİBİ ÜLKELERİ TERCİH EDİYOR"

Büyük ve isim yapmış takımların artık Dubai, Katar ve İspanya gibi ülkeleri tercih ettiklerini dile getiren Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, "1400-1500 takım ağırlıyoruz. Geçen yıl da aynıydı. Büyük takımlar, isim yapmış takımlar Dubai, İspanya gibi ülkeleri tercih ediyor. Biz bunları yavaş yavaş kaybetmeye başlıyoruz. Uluslararası turnuvalar düzenlemiyoruz. Hazırlık maçları konusunda büyük takımlar birbirleriyle eşleşmeyi istiyor. Bu turnuvalar yapılamadığı için etkin hazırlık maçları olmuyor. Turnuvalar olmadığı için de isim yapmış büyük takımlar Dubai, Katar ve İspanya gibi ülkelerde bedavaya konakladıkları ve üstüne para aldıkları için oraları tercih ediyorlar. Bu durum Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TFF tarafından ortak bir paydada buluşup, ele alınarak kaliteli turnuvalarla desteklenmeli, takımların kamp maliyetleri düşürülmeli " ifadelerini kullandı.

"TURNUVALARIN 40-50 MİLYON DOLARLIK REKLAM KATKISI VAR"

Türkiye ve Antalya’da düzenlenen turnuvaların ülkeye çok büyük reklam katkısının olduğunu vurgulayan Kızıldağ, "Bu turnuvaların televizyon yayınlarıyla ülkeye Türkiye ve Antalya’ya bence 40-50 milyon dolarlık reklam katkısı var. Yerli takımlar yine var. Onların vatanı burası olduğu için geliyorlar. Bizler hazırlıkları yaptık. Havalar ve sahalar güzel. Umarım bu yıl havalar daha iyi olur ve kamp dönemleri iyi geçer. Nitelikli 400-500 saha var" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA


0 yorum:

Yorum Gönder