29 Aralık 2015 Salı

Antalya City Blog'un Yeni Misyonu

 
Yeni Misyonumuzu Duyurmaktan Gurur Duyuyoruz!

Antalya City Blog'un yeni misyonu Smart City (Akıllı Şehir) konseptini Antalyalılara tanıtmak olacaktır.

Birçok kişi 21. yüzyılın konsepti olan Smart City kavramını duymamış olabilir.

Neden akıllı şehir? Akıllı kent stratejisi takip faydaları manyfold bulunmaktadır. Harvard Business School akademisyenler Rosabeth Moss Kanter ve Stanley S. Litow özellikle şehir hükümetlerin karşı karşıya olduğu birçok sorunları çözmek amacıyla bir 'akıllı kent manifestosu' tarif var. Kuzey Amerika şehirlerde doğru meyilli ile yazarlar bu tür büyük büyüyen mesafeler ve koşulları üzerinde kendi hizmetlerini germek için hükümetlerin yetersizlik ile birlikte hükümetlerin, 20. yüzyılın sonunda sona erdi silo tabanlı yapılar, gibi konuları ana hatlarıyla Çağdaş kent, bir zayıflayan sivil liderlik ve teslimat ziyade sorunların nedenlerini ele odaklanma ('stratejik etki yönelimi' eksikliği olarak tanımlanan).

Akıllı kent maliyetleri ve kaynak tüketimini azaltmak ve vatandaşlar ile devlet arasındaki teması artırmak için, kentsel hizmetlerin kalitesi, performans ve etkileşim geliştirmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini (ICT) kullanır. Akıllı şehir teknolojisini gelişmekte olan sektörler devlet hizmetlerini, ulaşım ve trafik yönetimi, enerji, sağlık, su ve atık bulunmaktadır.

Avrupa Birliği (AB) kendi metropol şehir bölgeleri için 'akıllı' kentsel büyümeyi gerçekleştirmek için bir strateji oluşturulması için sürekli çaba adadı. AB, 'Avrupa'nın Dijital Gündem "başlığı altında bir dizi program geliştirmiştir. 2010 yılında, kamu hizmetleri ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla ICT hizmetlerinde yenilik ve yatırım güçlendirilmesi odağını altını çizdi. Uzmanlar, akıllı kentsel hizmetler için küresel pazar Milton Keynes, Southampton, Amsterdam, Barselona ve Stokholm uygulanmakta olan Akıllı Kent teknolojileri ve programları 2020 Örneklerle yılda 400.000.000.000 $ olacağını tahmin ediyoruz.

Türkiye'nin en hızlı büyüyen kenti olan Antalya akıllı bir şehir haline gelebilir. Biz buna inanıyoruz! Antalya bunu başarabilir!






3 yorum:

  1. You have provided an nice article, Thank you very much for this one. And i hope this will be useful for many people..
    And i am waiting for your next post keep on updating these kinds of knowledgeable things.
    Package Online Tour

    YanıtlaSil
  2. Your blog may be very informative and to the element. You have done a great job.
    Nelum Valley

    YanıtlaSil
  3. Ücretsiz iş ilanları sitesi ve uygulaması isverenden.com ile ücretsiz iş ilanı vererek eleman bulabilirsiniz veya üye olmadan iş ilanları bakıp iş bulabilirsiniz 👉 https://www.isverenden.com 👈

    YanıtlaSil