21 Nisan 2015 Salı

Teke Yöresinin Güzel Şehri Burdur


Antalya City Blog, Antalya ve çevresini gezmeye, fotoğraflamaya ve tanıtmaya devam ediyor. Teke Yöresinin güzel şehri Burdur'u sizler için gezdik, fotoğrafladık. Burdur'u ziyaret etmeden önce yazımızı mutlaka okuyun..




Burdur Akdeniz Bölgesi’nin kuzeyinde yer alan Göller bölgesinde yer almaktadır. Akdeniz iklimi ile karasal iklim arasında bir geçiş iklimine sahiptir. Kışları serin ve yağışlı yazları ise sıcak ve kurak geçmektedir. İlde Merkez ilçe ile birlikte Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova olmak üzere 11 ilçe vardır. 



Burdur ili hudutları içinde olduğu kadar Göller Bölgesinin de en önemli göllerinden birisi Burdur Gölüdür. Burdur Gölünün kıyıları ziyaretçilerine piknik ve trekking, bisiklet sporu, yüzme ve balıkçılık için iyi bir fırsat sunuyor. Güzel göl manzaralı balık restoranları, yerel mezeler ve içecekler eşliğinde lezzetli yerel balıklar sunuyor. Ayrıca Burdur Gölünün hemen arkasındaki Burdur Kent Ormanı ise piknik icin ayrı bir güzellik sunuyor.

Burdur fotoğrafları


Halk Plajı, Kent Ormanı, Susamlık Tepesi, Tarihi Kent Konakları, Gazi Caddesi, Kültür Evi... Burdur'u sizler icin gezdik & fotoğrafladık!
























0 yorum:

Yorum Gönder