10 Ocak 2014 Cuma

Antalya'da Futbol Turizmi ve THY Antalya Kupası



Selam olsun;

Futbola olan devre arası açlığımızı gidermek ve daha önemlisi, özel bir turnuvada neler olup bitiyor görmek için Akdeniz Üniversitesi Stadı’ndayız.

Trabzonspor ile Celtic karşılaşması.


Bu sezon biri Şampiyonlar Ligi, diğeri Avrupa Ligi’ne adını yazdırmış. Celtic’in şansına gruba Milan ve Barcelona düşünce son sırada yer alarak havluyu ilk turda atmışlar.


İlginç olan, aynı grubu üçüncü bitiren Ajax, turnuvanın diğer yabancısı.

Beklentimiz güzel futbol, bol gol. Sonuç 3-1 Celtic lehine, futbolsever olarak keyifli bir maç izlediğimizi düşünüyoruz.

Ancak bu tür turnuvaların biz Antalyalılar için sadece iki takımın güçlerini denediği sıradan maçlar olmadığını biliyoruz.

Türkiye ve Antalya’nın tanıtımı açısından son derece faydalı olan bu tür turnuvaların artması gerektiğine olan inancımız tam.


Antalya’ya bir stat yapılsın diye avaz avaz bağırmamız da bundan.

‘Antalyasporluyum’ diye ortalıkta gezinen ancak siyaseten ‘7 bin kişilik stadı dolduramıyoruz ki 33 bin kişilik stada ne gerek var’ demekten de geri durmayan sivil toplum kuruluşu başkanları olduğu sürece sesimizin ne kadar gür duyulacağını tahmin etmek de zor oldu bizim için bugüne kadar.


Allahtan bu tür turnuvalara destek veren THY gibi dev kuruluşlar Antalya ve Türkiye’nin tanıtımının farkında. Demek ki Antalya’daki sığ düşünceler Antalya dışında yok. Bu güzel.

‘Aman canım iki yabancı takım gelmiş maç oynamış, bunun neresi tanıtım’ demeyin. En basit örneğini turnuvanın ilk maçından vereyim.

Trabzonspor-Celtic maçı.

Bizim taraftakileri bir kenara bırakalım. 17 kişilik kadroda 12 Türk, 2 Fildişi Sahilli, 1 Avustralyalı, 1 Polonyalı, Portekizli var.

‘İskoç’ takımı Celtic’e bakalım. İlk 11’de sadece 2 İskoç var. Maça çıkan 20 kişilik kadroda ise 6 İskoç, 2 Hollandalı, 2 Gallerli,  birer de Polonya, Nijerya, Honduras, İsrail, Finlandiya, Portekiz, İtalya, İsveç, İngiltere ve İrlandalı futbolcu.

Yani İskoçları bir kenara bırakırsak, Celtic kadrosunda 12 farklı ülkeden 14 futbolcu var.

Bir başka ifadeyle maçta Avrupa, Afrika, Avustralya, Amerika ve Asya kıtalarından futbolcular Antalya’da top koşturuyor. Antarktika’da futbol oynansa, eminim oradan da futbolcu olurdu.

5 kıtadan, 15 ülkeden, 37 futbolcunun aynı anda Antalya’da 90 dakikalık bir spor organizasyonunda bir araya gelmesi tanıtım değil de nedir.

Bu maçların birçok ülkede canlı yayınlanmasından, Antalya’ya kış döneminde 1.500 takım gelip kamp yapmasından bahsetmiyorum bile.

Her bir futbolcunun, futbol anılarının bir köşesinde ‘Antalya’ olmasının önemini kavrayamayanlara,
Antalya’ya spor yatırımı yapılmasını engelleyenlere,
33 bin kişilik stada ne gerek var diyenlere,

Spor salonunu engelleyerek Basketbol Dünya Şampiyonası’nda ABD’ye ev sahibi olmamıza blok koyanlara selam olsun.


Murat Özgen



0 yorum:

Yorum Gönder