1 Ekim 2013 Salı

Manavgat'ın Değişmeyen Sembolü'nde Antalya City Blog Gezisi


Geçen Hafta,Blogumuzun yetenekli yazarı Mehmet Özkaya Dünya’da görülmeye değer muhteşem yer olan Manavgat Şelalesi’ni sizler için ziyaret etti.


Mehmet’in Sizler için Manavgat Şelalesi’nden gözlemledikleri:

Herkesin en azından hayatında bir kez bu doğal güzelliği görmesini tavsiye ediyorum. Manavgat Şelalesi mutlaka seyahat listenizde görülecek yerler arasında olmalıdır.

Bu Muhteşem Güzelliğe Nasıl Gidileceğini Eminim Merak Ediyorsunuzdur..


İşte Detaylar:

Manavgat Şehir Merkezinden şelale dolmuşuna binmelisiniz(Dolmuşların önünde ‘ŞELALE’ yazmaktadır)Şelale’den Manavgat Merkeze dönmek için develerin olduğu yerde beklemelisiniz.Evet!! Orada birkaç tane deve var!(Dolmuşun gelmesi yaklaşık 10 Dakikadır.)Ayrıca;Oradaki Develer ile kısa süreli tur yapabilirsiniz.Bu Tur sizin için hoş bir deneyim olacak.


Side/Kumköy/Çolaklı ve Gündoğdu’dan bu bölgelerin dolmuşlarıyla öncelikle Manavgat Merkeze gelmelisiniz daha sonra ‘Şelale’ dolmuşu ile Manavgat Şelalesi’ne gitmelisiniz.


Manavgat Şelalesi için Ücretler:


  • Dolmuş Ücreti: 2 Türk Lirası (1 Euro) Kişi Başı  sadece gidiş ücretidir.
  • Şelale Giriş Ücreti: 3,50 Türk Lirası (2 Euro) Kişi Başı

(Bu ücretler ortalama olarak verilmiştir.Para Birimine göre değişebilir.)


Şelale’ye girdikten sonra büyük bir alış veriş alanı göreceksiniz.Orada her türlü hediyelik eşyayı bulmanız mümkün ayrıca Cam İşleme Sanatı örneklerine ait eşyaları da görmeniz mümkün.Etrafta çok sayıda Türk Mutfağı’nın yapıldığı restaurant bulunmaktadır.Bu restaurantlarda aileniz ile birlikte yemek yiyebilir ve her türlü içeceklerden içebilirsiniz.Ayırca;merdivenlerden aşağıya inerek şelale’nin soğuk suyunun olduğu kafeteryada içeceklerinizi suyun soğukluğunu hissederek içebilirsiniz.




Eğer isterseniz muhteşem şelale manzarasıyla papağan ile fotoğraf çektirebilirsiniz.(Yaklaşık olarak 10 Türk Lirası )



Şelale’nin yakınında bulunan ‘Dilek Kuyusu’na madeni para atarak dilekte bulunabilirsiniz.Kim Bilir Belki dileğiniz gerçek olur.

Manavgat Şelalesi'nden Bazı Fotoğraflar:












0 yorum:

Yorum Gönder