17 Temmuz 2013 Çarşamba

Evrenseki Kültür Evi ve Etnografya Müzesi


Antalya City Blog Antalya'yı tanıtmaya devam ediyor! Yazarımız Mehmet Özkaya sizin için Evrenseki Kültür Evi ve Etnografya Müzesi'ni ziyaret etti. Burada Evrenseki Kültür Evi ve Etnografya Müzesi hakkında bir çok bilgi ve inanılmaz fotoğrafları bulabilirsiniz.

 
Çok eski zamanlardan beri insanlar kendilerini ve havyanlarını hayatta kalmalarını sağlamak için soğuk yerlerden ılık yerlere sürekli göç ederlerdi. Bildiğiniz gibi yörükler hala bu kültürün bir parçasıdır. Bu müze Türklerin göçebelikten yerleşik hayata geçişini en iyi anlatan müzedir! Bugün size Evrenseki Kültür Evi tanıtacağız.  

Bu Kültür Evi gibi Orak, Kantar, Ahşap Kaşık ve el yapımı halılar gibi geleneksel ekipmanlara sahiptir.

İşte burada sizin için bazı fotoğraflar:


Kültür Evine girdiğinizde, görevliler sizi çok sıcak karşılıyor. Bu müze aynı zamanda Türk misafirperverliğinin en iyi örneklerindendir. Girişte, camekanlı dolaplar görebilirsiniz, bunlar yöre kadınlarının el yapımı ürünlerinin başarılarıgösterirler.

Evrenseki Kültür Evi'nde üç sergi alanı vardır. Ana binada da Evrenseki Etnografya Müzesi var. Etnografya Müzesi'nde tabancalar, farklı türde bıçaklar, eski tip botlar (Kapşonlu), müzik aletleri ve Türk Göçebe Kültürü ile ilgili çok şaşırtıcı ekipmanlar vardır. Ayrıca, Evrenseki Kültür Evi her türlü kültürel ekipmanı sağlıyor. 

Evrenseki Kültür Evi, Evrenseki'deki yerel kültür hakkında bilgi veriyor. Kadim Evrenseki Evi modelini görebilirsiniz. Ayrıca müzedeki tüm ekipmanlar yöre halkı tarafından bağış yapılmıştır

Şiddetle en kısa sürede bu muhteşem yeri ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 

Çalışma Saatleri hakkında bilgi:
  •     9:00-12:00
  •     13:00-18:00

Evrenseki Kültür Evi hafta sonu boyunca da açıktır.

Giriş yerel halk ve turistler için ücretsizdir
.


Daha fazla bilgi için: http://www.evrensekikulturevi.com/

 

0 yorum:

Yorum Gönder